VISSZHANGOK

Az emberek érdekelnek igazán: a motivációik, az örömük, a bánatuk, a választásaik, az életük, a születés és a halál. Ennek a fotósorozatomnak az volt a célja, hogy édesanyámhoz közelebb kerüljek: jobban megértsem, megismerjem és elfogadjam őt.

 

A téma nehézsége és egyben szépsége is az, hogy benne vagyok a folyamatban. Gyakran inkább éreztem magam a történet részesének, mint alkotójának.
A betegség kezdetétől folyamatosan dokumentáltam a folyamatot, így a kettőnk kapcsolatát is. A képek mindkettőnknek segítséget nyújtottak a helyzet feldolgozásában, a betegség elfogadásában. Ez a folyamat mindkettőnk számára gyógyító volt.

 

Kedves Édesanyám!
Szeptemberben, amikor a baleseted történt, nagyon megijedtem, hogy esetleg már csak óráink, napjaink vannak hátra így együtt. Pánikba estem és sokkot kaptam. Aztán arra jutottam, hogy az Isten szeret és egy intő jelet adott: vegyem észre, hogy a halál bármikor, bármelyikünkkel bekövetkezhet. Köszönöm, hogy itt vagy velem.

ECHOS

It is people who interest me most, their motivation, their joy, their sorrow, their choices; life, birth and death.

 

It is people who interest me most, their motivation, their joy, their sorrow, their choices; life, birth and death.

 

I have been documenting continuously the progress as well as our relationship since the beginning of the illness which helped us accepting it. Thus came healing for us both.

 

Dear Mother, when you had your accident in September, I was extremely worried that these might be our last few hours or days together. I was panicked and shocked, then realised that God loves us, and gave me a sign: Death can happen at any time, to any of us. Thank you for still being here with me!